Recenze dvacátá druhá: Koláčky a spiklenci

Někdo by si řekl, že Muffin a čaj nám příběh Kita a Daniela krásně uzavřel, ale přeci jen je tu určitý mezičas o kterém nic nevíme, tedy nevěděli jsme, dokud nepřišly Koláčky a spiklenci. Takže, kdo si myslel, že vše bude zalité sluncem,si ještě chvíli počká. Slibuji, ale že si tuhle jízdu naprosto užijete.



Název: Koláčky a spiklenci
Autor: Theo Addair
Vydalo nakladatelství: YOLI
Počet stran: 280
Anotace: Hurá, prázdniny! Daniel a Kit se už nemůžou dočkat, až spolu stráví léto. Dani zrovna odmaturoval a s Obrtínským gymnáziem i nepříjemnými spolužáky se může jednou provždy rozloučit. Kit má naopak spoustu učení před sebou. Daniel je pro něj ale obrovskou motivací. Pokud se bude dost snažit, může školu dokončit dřív a vyrazit za Danielem na univerzitu. A pak by se třeba… ale jen třeba… mohli jeden k druhému nastěhovat. Jejich plány na léto v Krampeřicích však zhatí jediný telefonát od Morgensternů. Daniel se musí ihned vrátit domů a nastoupit praxi v otcově právnické firmě…


***


První den prázdnin. Tak jak končí první kniha Muffin a čaj tak navazuje kniha druhá, ale pozor nečeká vás svatba, jak jsme si mohli myslet, na svatební koláčky si tak ještě chvíli počkáme, ale nemějte žádné obavy. Čeká na vás úžasný příběh plný nejen lásky, ale i silného přátelství, které dokáže hodně věcí překonat.

Daniel si jen na chvíli dovolil být šťastný.
Bohužel velmi brzy zjistí, že za štěstí se platí a všechno krásné jednou končí, potom, co Daniela z prázdnin vyruší nečekaný telefonát, roztočí se spirála událostí, která po sobě zanechá pořádnou spoušť.
Daniel se ocitá v Praze mnohem dříve, než čekal.
Bez Kita se navíc cítí jako květina bez vody a aby toho nebylo málo ocitne se pod přísným dohledem otce. Stačí proto jen chvilka nepozornosti a jako splašený vlak se rozjede nikdy nekončící noční můra.
Není se čemu divit, když na obzoru není jiné východisko. Existuje jen jediné správné řešení, i když za tu nejvyšší cenu...

Daniel se dostává pod neúprosný tlak přehnaných nároků své rodiny, strachu a úzkostí, které jej pomalu a jistě ničí, ale je vůbec možné vyhovět? Otci, matce, Kitovi a hlavně sám sobě? Jak dlouho se dá takový život vydržet? Dokáže Daniel najít sílu svým problémům čelit? Kdo je jeho kolegyně Magda a jakou roli zde bude hrát? A ta nejdůležitější otázka, dá se na pohled všechno ztracené ještě napravit?

~

Kit, má pocit, že je všem trápení konec. Škola skončila a čekají ho téměř celé prázdniny doma v té nejlepší a nejúžasnější společnosti, Daniela, i když jsou zakalené učením na rozdílové zkoušky. Všechno se zdá být dokonalé, dokud Daniel nemusí odjet předčasně, aby nastoupil do otcovy firmy. 

Kitty, ale neztrácí naději a dovoluje si snít za ně oba. Vztah na dálku už zažila spousta lidí, navíc pokud se vše podaří, za rok budou moct být na vysoké škole spolu. Jenže kdo mohl tušit, že se všechno tak neuvěřitelně pokazí... 
Nechápe a ani nedokáže pochopit, co se stalo, ale jako by z něj vyprchal život. Dokáže se ještě někdy pořádně usmát? A jakou roli v jeho životě bude hrát holka, které se nelibí, ale donese mu čokoládu?

~

Nezoufejte, nic není ztraceno, když jsou po ruce koláčky a parta pořádných spiklenců. Kita i Daniela čeká velmi náročná cesta, při které naleznou nečekané spojence, kteří si dali za cíl dát všechno zase do pořádku. Teď už jen záleží na tom, zda se jim to podaří.


Hodnocení: 5/5*

Budu to opakovat pořád dokola, ale Theo Addair je kouzelník, který vám svými příběhy dokáže navodit hrozně příjemné pocity. Po otevření knihy a přečtení prvních pár řádků jsem se cítila jako bych se vracela příjemně známému a připomnělo mi to jak moc svět který vytvořil miluji a jak moc jsem si jeho první příběh zamilovala. 

Pro mě osobně Koláčky a spiklenci nabízí výjimečný příběh, který si zaslouží pozornost. Ať už jde o Muffina nebo o Koláčky, obě knihy mají své poslaní a mohou vám doopravdy otevřít oči v méně známých nebo příjemných aspektech života. 

Hodně oceňuji, že autor do knihy zakomponoval silná témata, která nemají za úkol šokovat, ale ukázat čitou realitu toho, že nic není úplně sluníčkové a každý máme něco, co si sebou neseme. 

Koláčky a spiklenci jsou jeden z mála druhých dílů, který netrpí nedostatky. Naopak bych řekla, že mi kniha byla zas o něco bližší a celý příběh jsem si zamilovala ještě rychleji než Muffin.

 Mám pocit, že s každou knihou autor roste a nemůžu se dočkat, až vyjde jeho další kniha. Jsem přesvědčená, že mě v tomhle pocitu jen utvrdí a máme se s Theo Addairem ještě na co těšit. Nesmím ani opomenout, že mě neskutečně potěšilo, že se autor nebojí zmínit, že každý někdy potřebujeme odbornou pomoc psychologa, myslím, že mentální zdraví je další z opomíjených témat, které jsou velmi těžko uchopitelné a tak autorovi tleskám ze nenucenost s jakou se mu povedlo procházet mezi těžkými tématy a předkládat je s grácií.

Závěrem bych řekla, že bych si přála, aby si Koláčky přečetli všichni, nejen mladí čtenáři, ale i ti dospělí, protože myslím, že jim kniha může poskytnout další pohled na život. Na to, co se děje dnes a denně a co se jen přehlíží.

 Navíc může být i krásnou inspirací k tomu, jak by mělo vypadat pravé přátelství.


Za poskytnutí knihy k recenzi bych ráda poděkovala Radkovi z Euromedia a Knižnímu klubu, kde knihu zakoupíte se slevou: ZDE 

!!! Nezapomeňte, že z každého zakoupeného výtisku jdou peníze na organizaci a poradnu S barvou ven: ZDE se dozvíte více přímo od autora s dodatkem od Daniela a Kita !!!

Rozhovor s autorem Theo Addairem ohledně Projektu S barvou ven: ZDE

Poslední informace o podepsaný výtisk probíhá soutěž u mě na instagramu do 7.6! ZDE

Četli jste Koláčky a spiklence, nebo se chystáte? Dejte mi vědět do komentářů.


2 komentáře:

  1. Skvělá recenze! Líbí se mi, jak jsi začátek rozdělila na část "Daniel" a část "Kit" : )

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná recenze! <3 Moc se mi líbilo, jak autor příběh Daniela a Kita posunul zas o kus dál, a tím pádem celé tohle pokračování dává smysl. :)

    OdpovědětVymazat

Instagram