Recenze sedmnáctá: Buďte jako kočka

Milujete kočky a také rádi hledáte dobré tipy, které vám můžou zlepšit život? Tahle kniha je pro vás, jako stvořená. Tento ilustrovaný průvodce inspirovaný moudrostí našich čtyřnohých miláčků vám totiž poskytne úplně nový pohled na život.


Název: Buďte jako kočka
Autor: Alison Daviesová
Vydalo nakladatelství: Esence
Překladatel: Radka Klimičková
Počet stran: 144
Anotace: Když budete chvíli pozorovat kočky, zjistíte, že se od nich můžete lecčemu přiučit. Od užívání si přítomného okamžiku, důvěřování svému šestému smyslu nebo odpočívání kdykoliv se vám zachce. Tato kniha představuje devět povahových rysů, které si můžete osvojit, abyste byli víc jako kočky a žili šťastnější, zdravější a celkově kočičím způsobem úžasný život. Je tu něco pro všechny – praktické tipy, trocha lidové moudrosti a zábavná fakta o našich kočičích guru. To vše v roztomilé, plně ilustrované příručce.

***
Uvažovali jste někdy nad tím, jaké to asi je být kočka? Přiznám se, že nejednou jsem si přála být v kůži mého chlupatého mazlíčka. Přeci jen spánek téměř celý den, jídla a lásky, kolik jenom chcete, komu by se to nelíbilo. Bohužel náš život je krapet složitější než našich kočičích přátel, ale to neznamená, že se od nich nemůžeme něčemu přiučit.

"Hluboko uvnitř nás všechny motivují tytéž potřeby. Kočky mají odvahu se jimi řídit." - Jim Davis

Buďte jako kočka je příručka nejen plná kočičí moudrosti, ale také životních lekcí doplněných o krásné ilustrace, které vám zaručeně zvednou náladu.

Kniha vám v 9 kapitolách nabízí plno skvělých rad, jak zlepšit nejen kvalitu svého života, ale také spánku, soustředění, nebo jak zvýšit svou ohebnost a správně meditovat.

"Žil jsem s několika zenovými mistry - a všechno to byly kočky." - Eckhart Tolle

Každá kapitola je navíc zahájená citátem slavné osobnosti a povídáním zabývajícím se nejen historii, ale také zajímavými fakty o kočkách. Snaží se vám tak více přiblížit kočičí logiku a myšlení, které se od toho lidského v lecčem liší. Na konci každé kapitoly vás poté čekají přehledně popsané jednoduší i těžší cvičení, která vám pomůžou se kočkám opravdu přiblížit.

"V dávných dobách byly kočky uctívány jako božstva. Dodnes na to nezapomněly." - Terry Pratchett

Nakonec bych ráda zmínila, že kniha je malá s pevnými deskami, dělaná přesně na to mít jí stále po ruce, bez toho, aby utrpěla jakoukoliv újmu, takže kdykoliv a kdekoliv je potřeba můžete si zkusit jedno z cvičení nebo si knihou jen tak prolistovat.

Hodnocení: 5/5*

Tahle knížka mě zaujala hned, jak jsem jí dostala do ruky a jsem z ní opravdu nadšená, nejen protože je opravdu nádherně zpracovaná, ale hodně se mi líbí její skladnost a užitečné tipy, kterými člověk určitě nic nezkazí.
Navíc, co se týká podobných knížek, řekla bych, že Buďte jako kočka má jednoznačně navrch, co se týká zpracování i obsahu.

Buďte jako kočka bych vřele doporučila všem, kteří mají touhu na sobě pracovat a rádi se přiučí novým věcem příjemnou a nenáročnou formou. Nemusím snad dodávat, že je to must have pro všechny majitele a milovníky koček.


Za poskytnutí knihy k recenzi bych ráda poděkovala Radkovi z Euromedia a Knižnímu klubukde můžete knihu zakoupit: ZDE 

Četli jste Buďte jako kočka, nebo se chystáte? Dejte mi vědět do komentářů.


2 komentáře:

  1. Hned bych chtěla být jako náš kocour - i když ty chybějící zuby by mi asi vadily :D
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naší čičině taky chybí :D ale kupodivu i bez nich ji to jde :D ty kočky se prostě stejně mají nejlíp :)

      Vymazat

Instagram