Zářijové a říjnové knižní tipy - Pravidla se mají porušovat, Sexy Profesor, Chlapec z lesů

 Krásný den, dnes pro vás mám druhou várku zářijových knih, které by vám neměli uniknout a které jsem si vybrala v Knižním Klubu a musím říct, že jsem s výběrem spokojená. Všechny knihy více či méně splnily moje očekávání a moc ráda vás na tyhle znovu žánrově odlišné knihy nalákám. Jedná se o romantickou young adult knihu, romanticko-erotickou knihu se skvělým příběhem a na závěr thriller od velmi známého autora Harlana Cobena. Přeji příjemné čtení!


Sexy Profesor
Autor: Vi KeelandVydalo nakladatelství: Ikar Počet stran: 280Zakoupíte: Zde

Cain West, je profesor hudby na hudební konzervatoři, a má hodně zajímavou pověst. Nejen, že se povídá, že si užíval se studentkou, ale naposledy vyhodil svou asistentku, jen protože neznámkovala dost přísně, k tomu přidejte, že absolutně netoleruje nedochvilnost, takže třídu po zvonění zamyká. Dalo by se říct, že je to trochu postrach a Rachel je studentka, a zároveň i jeho nová asistentka, která nejen, že přijde pozdě, a otočí tak na sebe Cainův hněv, ale navíc se s ním setkala noc předtím v baru, a nejednalo se zrovna o lechtivé setkání, nýbrž mu pěkně vynadala, protože si myslela, že je ženatý a svedl její kamarádku Avu. Nemohla přeci tušit, že Ava myslela jiného muže, když úplně opilá ukazovala stejným směrem. A tak se mezi Cainem a Rachel, už od začátku rozjíždí pořádně vyhrocený vztah, jenže ten doprovází zatraceně silná vzájemná přitažlivost, ale může překonat chladný odstup a vznětlivost, která mezi nimi panuje? Má jejich vztah vůbec šanci na úspěch? Pořád jsou to kolegové a měl by zůstat na čistě profesionální rovině... Zdá se to komplikované, ale to je teprve začátek tohoto zamotaného příběhu, který ukrývá jedno velké tajemství.

Hodnocení: 5/5*
Sexy profesor je přesně ta kniha, kterou chcete číst, když se necítíte dobře. Nechybí jí humor, láska, vášeň ani napětí a krom erotiky tu najdete i skvělý příběh, který jsem v takové knize vůbec nečekala, a který mě od první, do poslední stránky bavil. Vřele doporučuji všem romantikům nebo každému, kdo potřebuje zlepšit náladu a hledá humornou oddechovou knihu z univerzitního prostředí.

Pravidla se mají porušovat
Autor: Natalie Williamsonová , Vydalo nakladatelství: Yoli, Počet stran: 280, Zakoupíte: Zde

Amber vyrůstá jen s matkou, která se rozhodla, že si za každou cenu najde partnera a někoho, kdo bude doplňovat jejich rodinu. Amber by to ani tak nevadilo, kdyby to neovlivňovalo, celý její život. Kdykoliv si její matka někoho našla, a Amber si jejího přítele a rodinu oblíbila, něco se pokazilo a skončily s matkou zase jen samy dvě. Bohužel, ne na moc dlouho, proto si Amber sepsala seznam pravidel, která ji mají před dalším zklamáním a bolestí uchránit. Některé jsou proti sbližování a žádání o pomoc matčina nového přítele a jedno, to nejdůležitější z nich je nezačínat si nic s nikým, kdo má něco společného s rodinou matčina nového přítele, což se brzy ukáže jako problém, když Amber zjistí, že její nová nevlastní sestra se přátelí s klukem, který se jí líbí. Nevylepšuje to ani to, že jí učitelka požádá, aby Jordanovi pomohla s psaním esejí a tak spolu začnou trávit čas o samotě. Amber stojí před těžkou volbou, uchrání si svoje pravidla, ale tím zničí šanci na lásku, nejen sobě, ale i své matce, nebo přeci jen zjistí, že pravidla se dají ohýbat a někdy dokonce úplně porušovat? A že je možná na čase zkusit to bez nich a pro jednou si dovolit být jenom šťastná.

Hodnocení: 4/5*
Vždycky, když na tenhle žánr dostanu chuť, sáhnu po Yoliovce, protože vím, že ta zaručeně splní moje očekávání. Pravidla se mají porušovat, byl přesně ten případ, kdy jsem na podobnou knihu měla náladu a hned mě zaujal námět i krásná obálka, a věřím, že jsem vybral správně! Tahle kniha je sladká i bolavá, řeší hodně těžká témata pro každého dospívajícího jako je vztah s rodiči a jejich neporozumění, první láska, dospívání, vztahy s přáteli a přechod na vysokou školu. Zároveň je to, ale také hrozně milý romantický příběh, který rozhodně můžu doporučit jako příjemnou knihu všem, kteří hledají klasickou romantickou young adult knihu, kde vše má nakonec své řešení, i když to někdy může bolet.

Chlapec z lesů
Autor: Harlan Coben, Vydalo nakladatelství: Kalibr, Počet stran: 384, Zakoupíte: Zde

Harlan Coben v novince Chlapec z lesů, otevírá téma politiky, fake news a důvěry v média a velkou část knihy se věnuje tomu, co všechno může změnit jedna videonahrávka, a zda to stačí na to zlikvidovat větší politické zlo, a hlavně zda její získání stojí za to někoho ohrozit. V dnešní době lidé hodně věří médiím, ale i tady se můžete přesvědčit, jak snadno někoho "přetáhnout" na svou stranu a ukázat mu svou pravdu, ale to rozhodně není všechno. Hlavním tématem je zmizení. Nejdříve zmizí nepopulární a šikanovaná Naomi, a potom, naopak nejpopulárnější kluk ze školy Crash, který ji zároveň dával dost, co proto, ale co za jejich zmizením stojí? Utekli spolu? Je to nějaká hra nebo žert? Nebo spolu nemají tyto dva případy zas tak moc společného, krom toho, že oba zmizeli, a oba vyšetřuje Wilde, bývalý voják, kterého jako malého chlapce našli v místních lesích, a nikdo nezná jeho původ. Za to velmi připomíná Tarzana a stále ho naleznete nejvíce v lesích. S hledáním mu pomáhá Hester, právnička s vlastní televizní show, která má čuch na to, když se děje něco, co není tak úplně v pořádku a tenhle případ má spoustu nesrovnalostí. Jde tu totiž o mnohem víc než, jak to zprvu vypadá, někdo totiž velmi stojí o to, co Crashova rodina má a hodlá to získat za jakoukoliv cenu. 

Hodnocení: 4/5*
Chlapec z lesů nebyl úplně, to co jsem čekala, ale jakmile jsem se přes to přenesla, zjistila jsem, že jde vlastně o dost zajímavý a propracovaný příběh a stejně jako poprvé, i tady mě Harlan Coben nalákal na námět, který je mnohem komplikovanější, než se zprvu zdá, ale funguje to. Každá kapitola je jako střípek, který vám skládá širší mozaiku a nezaměřuje se jen na jednu postavu. Je to velmi čtivé a knihu můžu vřele doporučit, jak všem fanouškům Cobena, tak lidem, co mají rádi trochu netypické, ale reálně napsané thrillery s velmi aktuálními tématy.


Za poskytnutí knih k recenzi bych ráda poděkovala Radkovi z Euromedia a Knižnímu klubu, kde knihy zakoupíte se slevou.

Četli jste některou ze zmíněných knih, nebo se chystáte? Dejte mi vědět do komentářů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram