Prosincové a lednové knižní tipy - Temný Vzorec, Ti druzí, Divná planeta, Nejkrásnější dárek, Nelituju ničeho, Mrazivé Echo a Bez Šance

Krásný den, dnes pro vás mám sedm knih, jedná se o tři thrillery, dva z pera známých autorů Šelmy a Kříďáka, třetí od autora, který u nás vyšel poprvé. Dále pro vás mám krásný a vtipný komiks o běžných věcech, jak je vidí lidé z jiné planety, ale aby si vybral každý, najdete tu také recenzi na povídkovou vánoční/zimní knihu Nejkrásnější dárek i s doporučením na autory a povídky, které byly moje nejoblíbenější. 
Následně si v článku můžete přečíst recenzi a můj názor na novinku od Colleen Hoover, která byla obrovské příjemné překvapení, autorka znovu dokazuje, že její knihy jsou vždy skvělé, ať si vybere jakýkoliv žánr. Nakonec tu pro vás mám strhující román Bez Šance od autora Smrtky, který vám způsobí mrazení po celém těle. Doufám, že se vám, tento delší článek bude líbit a nějakou z knih si vyberete pro své další čtení. Přeji vám příjemné čtení!

Temný Vzorec
Autor: Andrew MayneVydalo nakladatelství: Kalibr Počet stran: 304Zakoupíte: Zde

Theo Cray, již dopadl tři sériové vrahy. Což je dost dobré skóre, ale po událostech poslední knihy má Theo vážné obavy o své zdraví. Hlavně to duševní. Stává se tak posedlý myšlenkou, že by se z něj mohl stát stejný člověk, které s oblibou chytá. Sériový vrah. Navíc je znovu požádán o pomoc. Jeho úkolem je prověřit záhadná úmrtí několika dětí v nemocnici, jenže brzy zjistí, že nejde jen o jednu nemocnici, ale záhadných a ututlaných úmrtí se objeví mnohem více, než by kdokoliv čekal. Theo si je naprosto jistý, že vraha má v hledáčku, ale brzy narazí. Udělá fatální chybu, která z něj udělá snadný terč pro soudní spory a jeho pověst i práce silné utrpí, je jen na něm zda přehodnotí svojí sebejistotu a vrátí se k pečlivé práci, ale je otázka zda za takových podmínek odhalí nového sériového vraha. Nebo jeho pátrání dopadne špatně? Theo se tak vrací tak trochu na začátek, kdy mu autority nenaslouchaly a místo pomoci se dostal častých problémů s policií i násilnými lidmi. Teď už ví že, musí zajistit dostatečné důkazy a zachránit mnoho životu, ale zda se mu to povede je ve hvězdách.

Hodnocení: 5/5*
Další Mayne je za mě rozhodně must have pro všechny fanoušky, nejen, téhle série, a velmi příjemně mě překvapilo, že se autor vrátil ke stylu Šelmy a Hračkáře, který mi seděl mnohem víc a také mě více bavil. Na druhou stranu, už je to minimálně po druhé, kdy nás autor na konci knihy napíná a rovnou láká na další knihu, které se už, nemůžu dočkat. 
Takže pokud milujete honbu za sériovými vrahy, ale zároveň nemusíte detektivy, ale spíše pátrání na vlastní pěst, tohle je kniha přesně pro vás! Také bych řekla, že se Temný vzorec dá číst i samostatně, ale znalost série je vždycky lepší, tak jako tak je to rozhodně kniha, která by vám neměla uniknout!


Ti Druzí
Autor: C.J.TudorVydalo nakladatelství: Kalibr Počet stran: 336Zakoupíte: Zde

Další ze skvělých titulů roku 2020, který určitě stojí za pozornost. jsou Ti Druzí, kde se ocitáte v kůži Gabea, kterému se během několika minut otočil život vzhůru nohama. Je na cestě domů, když zahlédne v cizím autě svoji dceru. Nechápe, co se děje, jeho dcera měla být doma s manželkou, proto jakmile je to možné Gabe zavolá domů a zjistí krutou pravdu. Jeho žena i dcera byly zavražděny, ale vždyť Gabe svou dceru před chvíli viděl v cizím autě. Byla to jen vidina? Nebo je za tím něco víc? Jak si vysvětlit, že Gabe viděl v cizím autě svou dceru, ale doma jsou nalezena dvě těla, jedno je malého děvčátka a to druhé dospělé ženy, tak jak je možné, že je jeho holčička na živu? Bohužel, nikdo nevěří, že by opravdu jeho dceru někdo unesl. Ani rodiče jeho manželky, kteří místo Gabea identifikovali obě těla. Nevěří mu ani policie, která, tak jasný případ uzavře s tím, že hledají vraha, ale Gabe trvá na tom, že musí svou dceru a to auto, v kterém jí uviděl, za každou cenu najít. Každý den začne trávit na silnicích v nekonečné honbě za čímkoliv, jakýmkoliv důkazem, stejnou značkou auta. V jeho pátrání mu napomáhá cizinec, jménem Samaritán a Gabe díky němu konečně nalezne pravdu, ale není to vůbec tak jednoduché a bezpečné, jak si myslel. Na každém kroku číhají Ti druzí, kteří rozhodně nestojí o odhalení.

Hodnocení: 4,5/5*
Tuto knihu rozhodně doporučuji všem nadšeným čtenářům thrillerů. Ti druzí vás stejně jako předchozí knihy autorky pohltí a nepustí, dokud se nedostanete na konec. Autorka vás drží nejen v napětí, ale navíc si pohrává, jak s vámi, tak s tématem točícím se kolem paranormálních jevu a dark webu, což jsou pro mě věci, které mě hodně zajímají a baví. Tahle je pro všechny, kteří mají rádi netypické psychologické thrillery, kde není nouze o překvapivé zvraty a silné momenty. A pokud se vám líbila kniha Řetěz, tak tohle je kniha přesně pro vás.

Divná Planeta
Autor: Nathan W. PyleVydalo nakladatelství: Universum, Počet stran: 144Zakoupíte: Zde

Divná planeta získala svou popularitu na instagramu @nathanwpylestrangeplanet a stala se virální svým skvělým humorem, který vám ukazuje běžné věci z pohledu mimozemšťanů a otevírá vám, tak úplně nový svět, který si vás rychle získá a úplně vás pohltí. Divná planeta je rozdělená na několik částí. Mapuje - mladé bytosti, přátelství, dospělost a volný čas, také si na své přijdou milovníci koček a psů a musím říct, že jsem se u téhle knihy skvěle pobavila, a často se o trefné stripy dělila s okolím.

Hodnocení: 5/5*
Já komiksy miluji, mým velkým favoritem jsou webkomiksy, hlavně ty humorné, originální a inspirované životem. Díky tomu jsem tady na instagramu narazila na několik fakt skvělých umělců, které rozhodně stojí za to sledovat! ✨ ~Jsou to @adamtots @jude_devir @sarahandersencomics nebo @litterboxcomics ❤️ od kterých plánuji v budoucnu pořídit jejich dílka také v knižní podobě (ačkoliv od Sarah Anderson, už mám všechny tři knihy, co u nás vyšli a naprosto doporučuji! 
Ale abych se vrátila k Divné Planetě, rozhodně tuhle malou krásně ilustrovanou a technicky zpracovanou knížečku doporučuji všem, kteří hledají vtipnou, kvalitní a skvěle zpracovanou oddechovku, ke které se budete rádi vracet, a myslím, že potěší i vaše přátele nebo rodinu, minimálně u nás si získala všechny členy rodiny a od přátel, už je zamluvená na prolistování :)

Nejkrásnější dárek
Autor: Addair Theo, Musilová Anna, Šardická Kateřina, Mintová Magdalena, Bílková Alžběta, Novotný Aleš...Vydalo nakladatelství: Yoli, Počet stran: 232Zakoupíte: Zde

Nejkrásnější dárek je antologie Vánočních povídek od českých autorů, najdete tu několik známých jmen jako je Theo Addair s boží povídkou, kde se znovu setkáváme s Danielem a Kitem (Muffin a Čaj, Koláčky a Spiklenci), kteří mají za úkol vyřešit vánoční záhadu. ❤️ Anna Musilova (Černooká) přispěla krásným příběhem o přátelství v prostředí Vánočního Londýna. Hodně silná, smutná i nádherná povídka vás čeká od Kateřiny Šardické (Zmizení Sáry Lindertové) a Alžběta Bílková (Z kouře a kamene) čtenáře také zrovna nešetří. Příjemné překvapení vás čeká u povídky od Magdaleny Mintové (Falešný román) která mě vážně  bavila. Zároveň tu také debutují noví autoři, od kterých bych si ráda něco přečetla v budoucnu. Patří mezi ně Jolana Hanáková, od které jsem si zamilovala povídku Okamžik v čase a je to jedna z mých nejoblíbenějších z celé knihy, v závěsu za ní je povídka od Radka Blažka, Nejdelší den v roce a následuje jí povídka Polička Vyřazených knih od Kláry Novákové. Tyto povídky, mi 
navodili tu správnou Vánoční náladu a měli ten pravý náboj a hrozně jsem si jejich čtení užila!

Hodnocení: 4/5*
Pokud jste milovníkem Vánoc, tenhle knižní tip vás určitě potěší, a i když, už máme po vánocích, venku je stále sněhová pokrývka a zima jako trám, takže věřím, že tahle kniha vás i tak potěší. Rozhodně tuhle knihu doporučuji všem, kteří rádi podporují a čtou české autory a mají rádi Vánoční příběhy, najdete tu, jak veselé, tak smutné povídky, ale každá v sobě nese silné poselství a každý si zde najde to své.

Nelituju ničeho
Autor: Collen Hoover, Vydalo nakladatelství: Ikar, Počet stran: 392, Zakoupíte: Zde

Nová kniha od Colleen Hoover - Nelituju ničeho vás pohltí příběhem matky Morgan a její dcery Clary. Morgan, otěhotněla v 17 letech, takže nikdy nedostudovala a celý život zasvětila rodině. Možná proto se poslední dobou ocitá v určitém prázdnu, otupělá a nespokojená. Dcera je skoro dospělá s vlastními sny, plány a tak trochu rebelující a Morgan se snaží jí porozumět, zároveň, ale nechce, aby opakovala stejné chyby jako ona. Vše ji navíc ztěžuje návrat Jonaha. Nejlepšího kamaráda jejího manžela, který v Morgan vzbuzuje dávno zapomenuté pocity, které se rozhodla potlačit, ale osud se rozhodne její rodině zasadit další dvě tragické rány a ona se snaží dceru uchránit, i za cenu toho, že ji bude nenávidět. Clara, se s nastávající situaci, vyrovnává těžko, ale někdo ji nabídl pomocnou ruku, jen kdyby to nebyl kluk, kterého její rodina neschvaluje, a u kterého Clara vlastně netuší, co cítí. Je to pro něj jen zábava nebo o ní vážně stojí? 

Hodnocení: 5/5*
Nelituju ničeho, je kniha, kde se střetávají dvě generace, které se od sebe liší ve spoustě věcí, ale zároveň řeší stále stejná témata, jako je láska, přitažlivost, co je rozumné a co ne a hledají k sobě cestu, která je trnitá, ale není nemožná. Moc se mi líbilo, že je kniha tak reálná se všemi svými zvraty, které jakoby psal sám život. Moc mě bavilo číst, jak těžkou situaci, vnímá matka, a jak dcera, ale nemusíte se bát, že by to bylo jen drama, celý příběh je napínavý, čtivý a skvěle vyvážený a garantuji vám, že jakmile začnete, už knihu nepustíte z ruky. Na své si přijdou dokonce i romantické duše. Colleen znovu nezklamala a těším se, s čím přijde příště.


Mrazivé Echo
Autor: C.J.Carver Vydalo nakladatelství: Kalibr Počet stran: 272Zakoupíte: Zde

Harry Hope je psychoterapeut, který se dostane do pořádně velkého problémů, poté co jeho bývalý kamarád a současný politik Guy, zemře násilnou smrtí, a navíc je nalezena jen jeho znetvořená hlava. Shodou okolností jeho asistent Nick, je Harryho pacient, a aby toho nebylo málo, někdo mu hned po smrti Guye začne vyhrožovat smrtí, což vede k tomu, že Nick zmizel a nikdo netuší kam. Harry je ihned zapojen do vyšetřování police a hledání, jakéhokoliv vodítka k Nickovi, který by podle všeho mohl být jediným svědkem toho, co se stalo, pokud je stále na živu... Harry se tak stává klíčovou postavou, která má dost informací, ale děje se tu ještě jedna věc, která se jistě nestala jen tak. Během vyšetřovaní se Harry potká s dalším kamarádem z dětství, s kterém přerušil kontakt po tragické nehodě, v které všichni tři figurovali, ale jen jeden z nich byl potrestán, tedy až do Guyovi vraždy.

Hodnocení: 2,5/5*
Mrazivé echo je zajímavý, ze začátku pomalu rozjíždějící se, thriller z jiného pohledu, než je běžně, a na akci si chvíli počkáte, ale stojí to za to. Bohužel jsem se na tuto knihu hodně těšila. i díky zahraničním recenzím, ale prostě jsem jí nepřišla na chuť, což mě popravdě mrzí, její námět nezněl vůbec špatně, ale kniha se prostě nemůže zalíbit všem, přesto věřím, že si určitě najde své čtenáře. Rozhodně doporučuji, hlavně pokud hledáte zamotaný, ale pomalejší thriller z prostředí Anglie, u kterého, až do poslední chvíle nebudete vědět, kdo je vinen.

Bez Šance
Autor: Neal ShustermanVydalo nakladatelství: Yoli, Počet stran: 304Zakoupíte: Zde

Dovedete si představit, že by neexistovala jiná možnost, jak se vzdát dítěte, než jej ve věku jeho 13 let poslat na rozpojení? To znamená, že jej zabijí a všechny jeho části daruji lidem, kteří potřebují transplantaci. Z takového dítěte nezbude ani kousek, jeho tělo je využito na 100%. Lidé, už neznají léčení nemocí, proč by se léčili, když nemocnou tkán, orgán, krev, úplně všechno může být nahrazeno a takovému člověku voperováno nové. Ale myslí, někdo na to odkud se jejich nová část bere? V tomhle světe v budoucnosti, je tohle tak běžné, jako zbavit se dítěte  tzv. Čápnutím, prostě jej někomu dáte před dveře a je to jeho problém. Děti jsou tu hodnoceny podle svých výkonů, nikdo se nezajímá, co si přejí ony, ale přeci jen tu i děti, které se nechtějí nechat rozpojit, vzbouřenci, kteří se nehodlají smířit se svým osudem, který je jednoduše nespravedlivý. Connor, Risa a Lev, každý z nich má jiný příběh, ale spojuje je stejný krutý osud. Všichni tři se setkají za neuvěřitelných okolností, ale přesto vytvoří, téměř dokonalý tým na útěku, ale má to svá úskalí. Connor je výbušný, Risa je hodně chytrá, ale před některými věcmi se sama neuchrání, a Lev byl celý život přesvědčován, že se, už narodil s božím záměrem být "obětován", dokud mu nedojde, že to vše byla lež a byl mu celý život vymýván mozek.

Hodnocení: 5/5*
Tento příběh je šokující a mrazivý. Nejhorší na něm je, že je stále aktuálnější, potom, co se dějí věci, jako je zákaz potratů. Ani si nechci představovat, že by se rozpojování stalo skutečností, a vy se tak  jednoho dne mohli zbavit dítěte, jen protože zlobí, nebo není nadané, anebo je prostě nadpočetné, a tak mu vzít jeho život, sny a touhy. Bez Šance je naprosto skvělý silný román popisující všechny hrůzy, čtivou formou a s úžasným originálním nápadem. Tento příběh z blízké budoucnosti, který není daleko od pravdy, vám věřím, učaruje stejně jako mě, už se nemůžu se dočkat, až si přečtu od autora jeho další knihy, jako je Smrtka nebo Sucho.

-

Za poskytnutí knih k recenzi bych ráda poděkovala Radkovi z Euromedia a Knižnímu klubu, kde knihy zakoupíte se slevou.

Četli jste některou ze zmíněných knih, nebo se chystáte? Dejte mi vědět do komentářů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram