Červnové knižní tipy - Jeden z Nás, Kavárna u Anděla, Miluj mě vším

Krásný den, dnes pro vás mám hned tři knihy, na které bych vás ráda nalákala. Jedna se o knihy, které se žánrově celkem liší, ale rozhodně si mě získali a jejich kombinace byla velmi dobrou volbou a myslím si, že si v tomto článku vybere každý. Přeji vám příjemné čtení!

Jeden z nás
Autor: Shari Lapena, Vydalo nakladatelství: Kalibr, Počet stran: 280, Zakoupíte: Zde

Jedno sousedství. Jeden vrah. Jeden z nás. Amanda Pierceová se s manželem přistěhovala na poklidné předměstí New Yorku, teprve nedávno, a když jednoho dne zmizí, většina sousedů si myslí, že tahle velmi atraktivní sousedka prostě utekla od svého manžela. Dokud není nalezeno její auto utopené v jezeře a v jeho kufru, její tělo.
Byla brutálně zavražděna, ale kdo to mohl udělat? Velmi často je první podezřelý manžel, ale možná v tom měl prsty někdo úplně jiný. Amanda totiž také skrývala jedno tajemství a detektivové, kteří tenhle případ vyšetřuji, brzy zjistí, že je to všechno mnohem komplikovanější, než se zdá. Každý ze sousedů něco skrývá... Ale kdo je doopravdy vrah?

Hodnocení: 4.5/5*
Jeden z nás je thriller, který mi střídavě připomínal seriál Zoufalé manželky a zároveň nedávno vydaný thriller Fáma. 
Příběh se odehrává na předměstí, kde jen těžko někdo něco před zvědavými sousedy skryje a přesto, když jde o vyšetřování vraždy, nikdo nic neviděl, dokud se na ně trochu nezatlačí a nevyjdou najevo velmi zajímavá tajemství. 
Jeden z nás je geniálně napsaný thriller, který mě i přes pomalejší začátek dost bavil. Autorka si s vámi umí skvěle pohrát a vnuknout vám tu správnou myšlenku a totálně vás zmást, tak, že do konce si nebudete jistí, kdo je vlastně vrah a myslím si, že vás konec rozhodně překvapí. Ráda bych i zmínila, že díky stylu autorky, která vám poskytne hned několik pohledů sousedů, jejich příběhů a krátkým kapitolám se rozhodně Jeden z nás řadí mezi thrillery, které můžu vřele doporučit všem, kteří mají rádi kvalitní napínavé čtení psané příjemnou formou, které vás rozhodně nudit nebude.

Kavárna u Anděla
Autor: Anne Jacobsová alias Marie Lamballe, Vydalo nakladatelství: Ikar, Počet stran: 392, Zakoupíte: Zde

Kavárna u Anděla, je příběh jedné rodiny, roku 1945, v lázeňském městě Wiesbaden, válka se blíží ke svému konci, ale přesto po sobě zanechala neuvěřitelnou spoušť, zničila celé rodiny, jejich domy a padlo mnoho životů. Přesto všechno Kavárna u Anděla nadále stojí, přežila všechny hrůzy a s ní i její obyvatelé a majitelé. Rodina Kochových jako mnoho dalších přežívá, otec Heinz musel ve svých 50. letech narukovat a jeho osud je nejistý i přesto, že se téměř ihned nechá zajmout Američany a skončí v zajateckém táboře, neustále přemýšlí, zda ještě někdy uvidí svojí ženu Elsu a dceru Hildu? Mezitím tyhle dvě přežívají, jak se dá, nic ještě dlouho nebude v pořádku. Kavárna u Anděla dříve prosperovala a nikdy nebyla nouze jako teď, kdy se musí celé rodiny spokojit s potravinovými lístky a malými příděly jídla. Přesto Hilda po osvobození Američany chce kavárnu, co nejdříve otevřít, její matka Elsa je na vážkách, ale nakonec svolí, i když to znamená obstarávat potraviny na černém trhu, což ji může doslova stát krk. Navíc Hilda propadla lásce k muži, který je naprosto nevhodný a přesto, doufá, že se za ní vrátí. Jenže jejího milovaného Francouze, který ji sliboval věčnou lásku a návrat za ní hned jak se rozvede, čekají doma povinnosti a manželka, které se jen těžko opouští a pak je tady její sestřenice Luisa, která je z matčiny strany spřízněná s rodinou Kochových, s matkou jsou na útěku před posledními dozvuky války a vydávají se na strastiplnou cestu Německem, při němž, ale Luisa přichází o to nejcennější, přesto se nevzdává a rozhodně se setkat se svým strýčkem a najít Kavárnu u Anděla. Věří, že všechno dobře dopadne a znovu se shledá se svou rodinou.

Hodnocení: 5/5*
Kavárna u Anděla je krásná rodinná sága, která mě bavila od začátku do konce. Všechny osudy, o kterých se v knize dočtete, jsou nelehké, ale zároveň velmi zajímavé, každá postava je výrazně jiná a nastalou situaci prožívá, každý jinak. Nejvíce mě na ní zaujala její reálnost, ať už jde o dobové prvky nebo o to, že ne všechny příběhy končí jen šťastně. Některé momenty mnou hodně zamávali, ale přesto jsem stejně jako jedna z hlavních hrdinek věřila, že všechno dobře skončí.
 Kavárna u Anděla je za mě kniha, která rozhodně stojí za přečtení, protože má  naprosto všechno, lásku, drama, smrt, válku, ale také lidskost, důvěru a toleranci a velmi snadno vás pohltí, takže budete potřebovat vědět, jak to s hlavními hrdiny skončí. Autorka mě hrozně příjemně překvapila, protože je to má první kniha od autorky, nevěděla jsem, co čekat, ale to, co jsem dostala, bylo naprosto skvělé a už se nemůžu dočkat, a doufám, že v češtině vyjde i pokračování. (Upozornění: Kniha je velmi dobře ukončená a určitě se dá číst i bez pokračování.)

Miluj mě vším
Autor: Jennifer Probst, Vydalo nakladatelství: Ikar, Počet stran: 384, Zakoupíte: Zde

Tristan Pierce, je poslední z bratrů, Piercových, který nenašel tu pravou lásku, nebo ji možná našel už mnohem dřív, ale bál si to přiznat. Sydney vždycky milovala rodinu Piercových matka bratrů Diane pro ni byla jako její vlastní matka, zatímco Tristan ji už od mala imponoval, toužila ho zaujmout, ale on jí nikdy nedokázal dát to co ona jemu, a tak, když se jejich cesty v mladém věku rozdělily, Sydney mu neřekla jedno velmi důležité tajemství. Jenže Tristan se po smrti otce nečekaně vrátil zpátky domů a začal s bratry spolupracovat. Sydney si, ale ve firmě mezitím vybudovala silnou pozici a nehodlá se jím nechat znovu zastrašit a nechat sebou mávat, tak jako, když byla mladší,chce dokázat, že ze závislé ženy se stala silná a sebevědomá žena, která nepotřebuje k životu muže, ale je tu  něco, co by mu měla říct a ta volba nebude zrovna lehká.

Hodnocení: 5/5*
Miluj mě vším, je perfektní konec, skvělé série. Řekla bych, že mě tahle kniha z celé série bavila nejvíc a také jsem se na ní nejvíce těšila a řekla bych, že oprávněně. Tristan i Sydney mezi sebou měli už od počátku série jisté pnutí a teď se k němu přidala i silná chemie a tajemství, které přidává do příběhu pořádnou dávku napětí, prostě dokonalost. 
Možná jde i o to, že tohle téma je moje oblíbené, ale nebudu nic prozrazovat, ačkoliv čtenáři celé série si možná už domyslí, o čem tento díl bude, vážně se povedl a určitě ho můžu vřele doporučit. Knihu jsem přečetla v rekordní rychlosti a už se nemůžu dočkat, s jakou další knižní sérii autorka přijde. 
Jennifer Probst je už dlouho jedna z mých nejoblíbenějších autorek a s každou knihou si potvrdím, že její styl miluji a téměř nikdy mě nezklame, takže pokud hledáte romantickou knihu, která vás pohltí, rozesměje, ale i rozesmutní, a zanechá ve vás po dočtení příjemný pocit, její knihy jsou úžasná volba!
~

Za poskytnutí knih k recenzi bych ráda poděkovala Radkovi z Euromedia a Knižnímu klubu, kde knihy zakoupíte se slevou.

Četli jste některou ze zmíněných knih, nebo se chystáte? Dejte mi vědět do komentářů.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram