Recenze osmá: Ze zápisníku pokojské

Máte čtecí krizi, či jen málo času? Hledáte knihu, která vám instantně zvedne náladu a zároveň nespolkne všechen váš čas? Ze zápisníku pokojské je přesně pro vás.


Název: Ze zápisníku pokojské
Autor: Kateřina Doležalová
Vydalo nakladatelství: Jonathan Livingston
Počet stran: 136
Anotace: Jeden prales, dva blázni a tisícovky bažantů. ROVNÁ SE miliarda šíleností.

***
Přiznám se, že jsem si knihu přečetla už dvakrát, prohlédla si jí ze všech možných i nemožných stran a stále nevěděla jak napsat tu správnou recenzi, kterou by si zasloužila. Popravdě je mnohem lehčí zrecenzovat špatnou knihu, které máte co vytknout, ale tady jsem se setkala s naprosto vtipným skvostem, který mě neskutečně bavil a který pro mě neměl ani jednu chybičku. 

Už když se mi poprvé dostala kniha do ruky, dost se mi zalíbila. Byla jsem hodně zvědavá a krátká anotace mě velmi navnadila a zároveň neprozradila nic, co by mi dávalo širší smysl. Říkáte si, o co vlastně jde? Jaký prales, jací bažanti? Vždyť to je ze zápisníku pokojské, nebo jsem se někde přehlédla? Ale ne, anotace je naprosto přesná, lépe bych jí nenapsala. 
Setkáte se s autorkou a její kamarádkou, které už nikdo neřekne jinak než Jimmy, kterým opravdu odvaha ani vtip nechybí a prožijete s nimi jedno velmi výjimečné dobrodružství plné bažantů, shooterů, odklonů, štěňátek, jedné velmi mocné bedny a spousty neuvěřitelných situacích. 
Osobně jsem si holky zamilovala a doteď stále nechápu, jak to všechno mohly zvládnout, protože já i moje mamka, která si knihu na moje doporučení také přečetla, jsme se shodli, že bychom se nejspíš po setkání s tímhle "pěti hvězdičkovým" hotelem, jeho osazenstvem, jídlem i hosty zřejmě otočili na patě a zmizeli, jak nejrychleji to půjde.
Takže, pokud se chcete dozvědět více, doporučuji neváhat a knihu si přečíst! Garantuji, že nebudete litovat.

Hodnocení:
5/5*
Myslím, že knížka je vhodná pro každého, kdo má rád dobrý humor, skvělé vyprávění, které na mě působilo jako vyprávění dobré kamarádky, a nebo uvažuje o na první pohled ideální brigádě za našimi hranicemi. Kniha je také doplněna fotografiemi, které příběh krásně dokreslují a popravdě mě i hrozně potěšili.
Mám v knížkách hrozně ráda doplňující materiály, které vás ještě o kousek posunou k tomu perfektně se ponořit do příběhu.

Závěrem bych řekla, že kniha přesně splnila poselství, s kterým jej autorka napsala: Kniha je napsána, aby rozdávala radost. Pro dny kdy vám není úplně do smíchů a pro dobrou náladu :)


Knihu lze zakoupit v knihkupectví KOSMAS: zde nebo jako e-knihu na Palm knihy: zde  V případě zájmu se můžete obrátit přímo na autorku na instagramu pod jménem: potrefenakachna 




1 komentář:

  1. Skvělá recenze. O knize jsem vůbec neslyšela a to že jde o vtipné čtení je super. :-) Omrknu ji. :-)

    OdpovědětVymazat

Instagram